Workshop motivatie en doorzettingsvermogen

Zeg nou zelf… dat is toch een mooie dag om vroeg naar Eindhoven te rijden?

Het was  een mooie zonnige zondag 18 februari 2018 om van Delft naar Eindhoven te gaan. Vroeg in de morgen vertrok ik met de auto richting Pilatestotaal. De workshop bestond uit twee delen. Eerst de uitleg van Vanja van Pilatestotaal over Pilates en de vele vormen waarin zij les geeft. Van pilates tot piloxing. Het laatste deel was een lezing van mij over motivatie en doorzettingsvermogen. Aansluitend hadden  we cake met yogathee. De cake had ik de avond ervoor gemaakt. Vanja had voor de yogathee gezorgd. De cake was verantwoord het recept zal ik onderaan dit verhaal met jullie delen.
De zaal zat vol en de workshop was een succes. Ik wil iedereen bedanken voor een fijne ervaring op deze zonnige zondag. Aan alle deelnemers heel veel motivatie en doorzettingsvermogen gewenst. Ik hoop dat jullie het gaan volhouden.

nothing beats a fit body

Nog even de lezing doornemen vlak voor aanvang.
Mijn lieftallige assistente kijkt even of de lezing goed is…

Lezing Motivatie

Lezing 18 februari 2018 Motivatie en Doorzettingsvermogen

Goedendag allemaal ik ben Esther Slager en ik ben hier vandaag met jullie om in het kort te vertellen over coachen en wat dat voor jou kan betekenen. Ik ben life en mental coach wat zoveel inhoud als iemand die met jou meekijkt, denkt en voelt daar waar jij op zoek bent naar antwoorden. Ik help je letterlijk om je eigen weg te vinden.

Wie ben ik? Ik ben een vrouw van 53 jaar. Ik ben ruim 26 jaar getrouwd met mijn grote liefde en woon gezellig in het centrum van Delft samen met hem en onze 4 katten. We leven er goed. Maar dat is anders geweest. Een aantal jaren geleden stond ik op een kruispunt in mijn leven waar ik keuzes moest maken tussen opgeven of doorgaan? Stoppen met mijn relatie? Stoppen met werk? Wat doet mij eigenlijk tikken?

Ik heb coaching trajecten doorlopen op zoek naar mijzelf en mijn motivatie. Wat was er dan gebeurt?

Mijn hele leven was letterlijk om mij heen ontploft. Op het werk speelde er issues omdat ik niet kon doorgroeien. In mijn huwelijk was een onbalans ontstaan. Mijn man zag onze relatie niet meer zitten. Ik zag het wel gebeuren maar ik wist mij er geen raad mee. Ik had een muurtje om mezelf gebouwd. Ik was ruim 25 kilo te zwaar en had geen goede lichamelijke conditie want daar had ik niet echt aan gewerkt de laatste 15 jaar. Eigenlijk had ik mezelf op dat gebied verwaarloosd want iedereen om mij heen had ik belangrijker gemaakt dan mijzelf. Op het moment dat ik dat doorkreeg werd ik boos en ging hiertegen in gevecht. Ik zou het allemaal wel even veranderen…. maar zo werkt dat dus niet. Dus moest ik omdraaien en gelukkig heb ik in de loop der jaren wel heel veel mooie mensen en goede vrienden om mij heen verzameld die daarbij een handje hebben geholpen.

Ik ben op zoek gegaan naar mijzelf. Ik ben gaan sporten, lijnen en in gesprek gegaan met mijn omgeving. Op zoek naar invulling. En die kreeg ik gelukkig van alle kanten. Want als je jezelf laat zien aan anderen dan krijg je input terug en merk je dat wat je denkt te zien en wat de werkelijkheid is vaak ver van elkaar ligt. De inzichten die ik daaruit meekreeg hebben mij de drive gegeven door te zetten en vooral voor mijzelf te kiezen, want als je niet van jezelf houdt en jezelf durft te zijn waar doe je het dan eigenlijk allemaal voor? Wat is je motivatie? En dat is waar ik het met jullie over wil hebben vandaag.

Vanja tijdens de workshop Pilates in 4 verschillende stijlen. Pilates, piloxing en een combi van pilates met yoga. De dames zijn flink bezig geweest.

Motivatie

Wat is motivatie?

Motivatie is het gevoel dat je aanzet tot het beginnen én afmaken van een taak. Of nog ruimer, dat je aanzet tot bepaald gedrag. Met dat gedrag denk je iets te krijgen dat je nodig hebt.

We zetten onszelf dus aan tot iets waar we achter staan omdat we iets als beloning in de toekomst zien. Maar wat als die beloning niet direct is? Wat als je langere tijd bezig bent om die beloning op te kunnen strijken? Heb je het er dan ook voor over? Dat ligt natuurlijk aan de uitkomst en of hetgeen je ervoor terugkrijgt iets is wat je heel graag wilt hebben. Wil je heel slank zijn? Of wil je alleen meer lol in je lijf hebben en fitter worden?

Wil je een maatje 36 of kleiner of wil je gewoon weer goed in je vel zitten? Of vindt je de weg naar maatje 36 een mission impossible? Dan heb ik een goede tip voor je 👉 Ga niet uit van maatje 36 maar begin met kleine stapjes. Ga eerst voor een maatje kleiner en geef jezelf een beloning. Of ga voor 5 kilo lichter en geef jezelf steeds na de volgende 5 een beloning. Ga shoppen of ga naar de sauna of lekker uit met je vrienden en vier het. Het gaat namelijk niet over uiterlijk, maar over gezonder en fit en vooral goed in je vel zitten. Je bent mooi vanuit je binnenkant en dat straalt door naar buiten. Daar hoef je niet voor te zwoegen. Zie het sporten als leuk en gezellig samen met anderen bezig zijn.

Pilates is een training met veel mogelijkheden zoals jullie vandaag gezien hebben.

  1. Je werkt aan spieropbouw.
  2. Je kan er overtollige energie in kwijt.
  3. Je kan lachen en dansen en genieten tijdens de training.
  4. Het geeft je naast een sterker lichaam dus ook energie en plezier.

Dan zou je denken… dat houdt ik prima vol!!! Toch? Maar nee wij mensen zijn van nature lui en dat maakt het soms heel moeilijk om door te zetten. Je denkt al snel… phfff hard gewerkt vandaag dus doe het vanavond rustig aan… of wat een weer ik blijf binnen…. ik ga liever (iets anders) doen… druk, druk, druk (maar eindigen op de bank zonder puf) en dan ben je alweer gestopt voor je eigenlijk bent begonnen. Dat is dan jammer voor jou, want je had het jezelf zo gegund. Ook hier heb ik een goede tip 👉 Kies voor jezelf. Denk aan het plezier dat je hebt tijdens de workout, ga ervoor. Als je thuiskomt vind jij jezelf een stuk leuker dan als je op de bank blijft hangen.

Mis je toch de motivatie en de kracht om jezelf de deur uit te krijgen? Dan kan je met mij in een “lijf”coaching traject op zoek gaan naar de motivatie en help ik je die te vinden. We kunnen ook samen kijken naar wat jij nodig hebt om weer in je energie terug te komen.

Als het bij jou werkgever wordt aangeboden kan je zelfs een deel van de kosten via hen verhalen. Vraag het na. Veel bedrijven hebben namelijk een IKB (individueel keuze budget) dat persoonsgebonden is.  
Vindt je doel en ga ervoor!

 

Ga meteen aan de slag

Je kan direct aan de slag. Schrijf je in bij Pilatestotaal voor de training die je het meest aanspreekt.  

Vanja is een zeer gemotiveerd sportinstructrice die graag met je aan de slag gaat. Zij heeft je in no time weer in conditie als je ervoor gaat.

En / of schrijf je in voor een coaching traject bij Essence-ES.

Esther helpt je om je motivatie te vinden en vast te houden. Tijdens een coaching traject ga je met haar op zoek naar antwoorden en leer je voor jezelf te kiezen en door te zetten. Voor jezelf!

 

Contact

Esther Slager (coaching)   

Telefoon: (06)49117373   |   E-mail: info@essence-es.nl   |   Web: www.essence-es.nl

Vanja Hristova (Pilatestotaal)

Telefoon: (06)24319561   |   E-mail: vanja@pilatestotaal.nl   |   Web: www.pilatestotaal.nl

 

 

pistachecake en amandel-kokoscake kha arm

De Amandel-kokoscake

Vanille mix van het merk Konzelman originals (via body en fit)
Toegevoegd 1 dl amandelmelk en 4 eieren. Eerst de amandelmelk en eieren tot een schuimige massa geklopt en daarna de mix toegevoegd. Oven op 180 graden voorverwarmd en de cakemix in een ingevette vorm circa 35 minuten laten garen in het midden van de oven.

De Pistachecake

Pistache mix van het merk Isis (via body en fit)

1,5 dl amandelmelk en 1 ei samen tot een schuimige massa kloppen en dan de mix toevoegen. De oven op 180 graden voorverwarmen en de mix in een ingevette vorm circa 35 minuten laten garen in het midden van de oven.

De bakmixen zijn suiker arm en kha arm. Het is daarom goed als snoep momentje binnen een kha (suikerarm) dieet. Verantwoord en lekker!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.